Fortsatt i Grimstad

Søndag 12. juli

De siste værmeldingene forteller om sydlige vinder i Skagerak, noe som indikerer mye motorgange ned til Danmark.  Etter et kort skippermøte ble det derfor besluttet å utsette avreisen til mandag ettermiddag.  Da er vi lovet fin slørevind hele overfarten, og det er det vi liker.

Dagen i dag er defor benyttet til å bytte gassflaske, samt å ødelegge baugstigen.  Det må være noe med kostholdet ombord, fordi i det kapteinen entret skuta med ny gassbeholder, ga den simpelthen etter, og både mann og gass holdt på å have i sjøen.  Men på mirakuløst vis klamret han seg til ankeret, og berget både seg selv og gassen fra et ufrivillig opphold i vannet.

Dessuten fyller kapteinen 55 år i dag.  Hvilken kjærkommen anledning til å feire.  Ikke det at vi trener det store påskuddet til å løfte begeret ellers heller, men i dag har vi i allefall alt på det tørre.

Festen åpnet allerede kl 12.  Ved havna stod en svensk evangelist og sang så hjertet revnet om å finne Jesus, seg selv, og alle andre ting.  Og synge det kunne han.  Det skal han ha.

Ellers har Sigrun opprettet sitt eget fotoalbum på bloggen, så nå kommer alle de pikante bildene som ellers ikke hadde blitt lagt ut.

Se bilder fra festen her