Fra Thyborön til Jegindö

Onsdag 15. juni

I brosjyren for Thyborön Havn står det utførlig forklart at diesel kan kjøpes i havnens verftsområde, helt syd i havnen.  For noe sludder.  Det var ikke en dråpe å oppdrive der. Et par telefoner senere viser det seg at det er havnekontoret som organiserer denslags.  Ikke at de har diesel for salg, lang der i fra. Nei da, de har trillevogner med tomme 10-literskanner på, slik at den lykkelige båtturist som er i markedet for drivstoff, helt på egen hånd kan låne nevnte trillevogn og bevege seg  den lille kilometeren det er fra havnen og til Uno-X stasjonen ute ved europaveien.

55 liter fikk jeg truet ned på kannene, og etter nok en kilometer, ble litrene overført til båtens dieseltank.  Vi kunne dra.

Sent i går kveld ble vi enige om å dra til Jegindö i dag.  Jegindö er som det femgår av navnet en øy.  Dem ligger midt ute i det som danskene kaller Käs Bredning, et lite innlandshav mellom Mors og Thyholm.

Utseilingen  fra Thyborön

DSC00696

Ut fra Thyborön må vi følge en smal kanal som er utgravd i sandbunnen, før vi kommer ut i “åpent” farvann, med hele 4-6 meters dypde.  Vi hadda vinden rett i mot i dag også, så det ble for motor hele turen over til Oddesund løftebro.

Til ære for oss

IMG_2725

Etter at brovakten hadde løftet broen for oss, kom vi ut i Käs Bredning, og videre til Jegindö.  Her var det nok en utgravd kanal, og med dybde på 3.5 meter er det spennende og være kaptein.  Vi skal helst ikke gå på grunn.

Inne i havnen var det fullt, så vi listet oss inn i fiskehavnen, og der fant vi plass utenpå en danske med en spitter ny Maxi 1030.  Jaja, vi liker oss i godt selskap.

Jegindö har ikke så mye spennende å by på, men en ting har de, og det er en vaskeekte dansk kro.  Det gikk neppe mer enn 3 minutter fra vi oppdaget den, og til vi satt med en Tuborg foran oss.  De øvrige 7 gjestene var lokale fiskere, blide høyrøstede menn,  så som seg hør og bør på disse kanter, skålte for dagens fangst.

Etter å ha blitt påspandert en runde øl, kvitterete vi med en runde til hele festlyden  før vi gikk i båten.  God natt.

Klikk her for flere bilder