Sæby

Mandag 20. og tirsdag 21. juli

Det ble 2 dager i Sæby. Dels fordi Sæby var et veldig hyggelig sted å være, dels fordi vi ventet på at vinden i Kattegat skulle roe seg.  Fra Førstestyrmannens kontor hadde det kommet bud om at man ønsket en rolig seilas uten noen form for sirkusnummer, uten for stor sjøgang, så da var det bare å vente på at vinden skulle løye.

Sjelden har vi sett en så hyggelig, velstelt og imøtekommende havn som Sæby. Vi fikk plass utenpå en blid nordmann, og etterhvert kom en like blid danske utenpå oss, så det sosiale var vel tatt vare på.

Havets gudinne tar i mot ved innløpet

DSC00751

Overblikk over havna

DSC00752

I motsetning til norske havner, var Sæby fritt for søppel.  Flere ganger for dag så vi personer med havnens log på T-skjorta som ruslet rundt og plukket søppel. skiftet lyspærer, ordnet landstrømsterminaler, osv.

Oppe i byen var det et yrende liv med gågater, fortausrestauranter, klebutikker, kjøttbutikker, masser av kunsthåndverksutsalg, kafeer, kroer, kroer og ikke minst kroer.  Hit skal vi tilbake allerede neste år.

En liten idyll inne i byen

DSC00764

Klikk her for flere bilder