Bolærne – Stavern

Onsdag 7. juli

Vi bestemte oss for å gå utaskjærs i dag.  Utaskjærs betyr at vi i stedet for å gå via Vrengen og rundt Veierland, gikk rett ut mot Færder, og videre sørvestover mot Svenner Fyr.

Joda, vi visste at det var meldt vind.  Mye vind også, men hva er vel litt kuling for en ferierende sunnmøring?  Tenkte vi.

Allerede på høyde med Tjøme fikk vi merke den.  Vinden økte på, og etterhvert lå den rundt 16 – 20 m/s.
På forholdsvis grunnt vann var kombinasjon av 2 meters bølger og havdønninger fra syd en slitsom opplevelse.  Vi hadde vår fulle hyre med å holde oss fast, og å heise seilene var ikke å tenke på, siden vindretningen var nøyaktig det motsatte av vår kurs, nemlig rett i nesa.

Til tider svingte det skikkelig

DSC01550

Vi holdt ut i 4 timer, men da var det nok.  Vi avholdt et styremøte med de ansatte ombord, og etter en enstemmig beslutning satte vi kursen mot Stavern, ei havn vi aldri har besøkt før, men som vi har hørt mye godt om.

Havna ligger godt i le for den rådende vindrettningen, og etter litt frem og tilbake fant vi en super plass med nesa mot land og hekkanker rett mot brygga ved havnekontoret.  At plassen var merket med et digert skilt hvor det stod “Losen privat” lot vi oss ikke merke med.  Vi ser tross alt ikke så godt lenger.

I morgen satser vi på Grimstad.