Kristiansand – Farsund

Søndag 11. juli

Vi la oss ved dieselbrygga kl 10.15 denne morgenen, og 15 minutter senere kjørte vi ut Byfjorden. I dag hadde vi planlagt å ta turistruta. Det vil si innaskjærs.  Ingen banking ute i havet i dag.  Dermed svingte vi styrbord etter Byfjorden, og gikk leia gjennom Ny-Hellesund og Mandal.

Den trange kanalen gjennom Ny-Hellsund

DSC01592

Etter Mandal gikk vi langs land helt til vi møtte Lindesnes.  Da var det ingen vei utenom, og vi heiste seilene og satte kursen mot åpent farvann.   Tre kvarter senere kunne vi se fyret gjennom disen.

Lindesnes Fyr

DSC01609

Etter en time i medvind satte vi atter kursen inn i skjærgården, og etter 40 minutter så vi Farsund dukke innerst i en fjord.

Vi la oss utenpå en bergenser i en diger 47-foter, og hans største bekymring var tydeligvis at fenderne skulle knirke, slik at han ikke fikk sove. Makan til tøys, fenderknirk er som musikk i mine ører.

I aften blir det en stille øl i cockpit og tidlig til køys. I morgen skal vi helt til Egersund i gallopperende motvind.  Hei kor det går.