Stavanger

Onsdag 14. juli – Lørdag 17. juli

Vi våknet i fin form på onsdag etter å ha fallt i søvn i kakafoni av discomusikk fra tre konkurrerende discotek samt en bluesaften hos Jan & Werner (eller noe slikt).

Det facinerende med å ligge midt i senreum av en såpass stor by som Stavanger, er at man får hele festsyklusen servert på et fat, rolig observerende fra cockpit med et velfyllt vinglass på bordet foran seg.

I 9-tiden kommer de første festløvende, korrekt antrukket i forskriftsmessige saggebukser, der selveste Muhammed kunne blitt født uten at noen hadde lagt merke til det.  I hver baklomme er Tou-boksene stablet, for riktig å være sikker på at man i alle fall ikke skal få for lite å drikke.  Håret er nitidig  ordnet som var man et pinnsvin på vei til sitt elskovsrede, og for å holde stasen på plass, har an åpenbart lagt flere lag med Gel Extra Hold, eller det som værre er, Paste Super Fix.

Allerde ved 11-tiden begynner flere å falle av.  På benkene på kaien like ved båten setter de seg, de er slitne, fordøyelsen er i opprør, og magesyren ligger som en brottsjø helt øverst ved strupehodet.  Man er ikke lenger så presentabel, og en hel ukes planlegging for å sjekke den dama ligger i grus.  Det eneste man har å vise til, er ei rue med rester av kebaben man var dum nok til å kjøpe for noen timer  siden.

På spinnesiden er det litt mer style.  Fra 10-tiden er de på plass.  Arbeidende jenter fra det fjerne utland, eller fra svarteste Afrika, som noen vil si.  Trippende frem og tilbake på kaien tiltrakk de seg almenn interesse fra båteierne langs kaikanten, som naturligvis følte seg beæret av å bli vurdert som kjøpesterke nok til å bli disse damenes statsingsområde.  De holdt det gående til frem mot 2 om natta, uten at jeg kunne se at de fikk noen oppdrag. Men nå er det jo slik at, og det kan jenter fra Nigeria ikke vite, redere har det hele ombord.

Onsdag formiddag kom Rigmor og Jostein med sin 40.foter og la seg ved siden. De hadde tatt turen helt fra Sykkylven, for å møte oss her i byen. Det ble en hyggelig opplevelse som vi må prøve å gjenta ved en senere anledning.

Jostein ror ut baugfortøyning

DSC01662

Seil og motor side ved side

IMG_3126

Siden vi har helsepersonell ombord, lar vi ikke anledningen gå fra oss til å yte litt påkrevet støtte til våre kolleger til sjøs.  Brodern, som nettopp har operert kneet sitt, en idrettsskade naturligvis,  hadde behov for å få fjernet stingene, så da ble Søster tilkalt.  Tapetkniv og avbiter var det vi hadde for hånden, og vips, var stingene ute.

Fra operasjonsstuen

DSC01670

Ellers gikk tiden med til pubbesøk, barbesøk, shopping, shopping, og mer shopping.  Siste dagen fikk vi med oss et besøk på oljemuseet,  og det ble en interessant og lærerik opplevelse.  Faktisk et høydepunkt på turen så langt.

Men alle ting tar en slutt.  Søndag formiddag vinker vi farvel til Rigmor og Jostein, og starter på hjemturen.