Fra Benodet til Audierne

19. juni 2oo8

Fra et elveleie dro vi til et nytt.
Marinaen i Audierne ligger 1 nm opp i elva. Den er kun 1 meter dyp, men det er gravd en 5 meter bred kanal som går sikksakk opp gjennom elva, og man skal navigere etter nitidig oppsatte overettmerker som er plassert i hver ende av hver rette strekning.

Vi listet oss inn 2 timer før høyvann, for ikke å ta noen sjanser.

Vi var ikke kommet langt opp før en lokal matador i gummibåt (hørt den før?) kom fykende. Han ba oss stoppe, og presenterte seg som sjef for marinaen. Han kunne fortelle at det var ledig plass på pontoon D, og avsluttet med «Follow me sir». Vi la avgårde etter gummibåten, og på D lå en ledig plass og ventet på oss.  I det vi legger til står han allerede klar for å ta imot tampene.  Snakker om service.  «Vous êst Norvegienne?  Aaah, tres bien»

Audierne sentrum

Audierne sentrum

Endelig plass til båten

Seilbåt flo

Pokker

Seilbåt fjøre

Audierne viste seg å være en svært så idyllisk plass.  Etter litt traving gatelangs,  herunder litt shopping, (nye seilersko må vite!) havnet vi tilbake i båten med 2 flasker av den lokale rosévinen.

La meg si det slik. Nå er de tomme.

I morgen skal vi passere et av turens høydepunkter, nemlig Pont de Raz. Mer om det i morgen.

1 Response to “Fra Benodet til Audierne”


  1. 1 Ivar og Evy

    jun 21st, 2008 at 9:46 Edit

    Gratulerer med ny båt. Oppdateringen er superb. Vi følger turen med argusøyne og er mektig imponert over innsikt og klarsyn…… fortsatt bon voyage…
    ( har regnet siden i går ettermiddag, må kanskje ut å grøfte vekk litt vatn)