Fra Boulogne til Zeebrügge

30. juni 2oo8

Denne etappen ble en ren transportetappe i strålende vær. Vi startet for seil, men etter en stund forsvant vinden som en ånd i en fillehaug og vi måtte gå for motor resten av dagen.

Losbåten på vei ut

Losbåten

Damene trakk i bikini, noe som gjorde tilværelsen enda et snev mer behagelig. Det er alltid godt å ha noe vakkert å hvile øynene på. Selv var kapteinen korrekt antrukket i lang kakibukse og matchende marineblå t-skjorte.

Det ligger tett i tett med byer langs den belgiske kysten, så her ble det tid for repetisjon av «flere byer i Belgia».

By i Belgia

Den Haag

Vi ankom Zeebrügge halv ti, og ble anbefalt en ledig plass av en gråhåret engelsk gentleman på plettfri oxforddialekt.  Jolly good.

På vei inn til Zeebrugge

Kraner i Zeebrugge

Det ble beslutte å spise på land, damene skiftet gevanter, og vi la avgårde. Litt styr ble det for å få åpnet porten ut av området, men dette løste seg elegant med god hjelp av en sjarmerende belgisk kvinne i en av nabobåtene.

Det ble gresk, lam til herrene og mousaka til damene, for anledningen ledsaget av øl og en påfølgende metaxa og kaffe.

Jo takk, bare bra.

1 Response to “Fra Boulogne til Zeebrügge”


  1. 1 rigmor

    jul 2nd, 2008 at 22:12 Edit

    Jammen bra at veret har bedra seg. Ein blir sliten på sjøen i sånt vèr dokke hadde under innseilinga til Boulogne. Nå håper vi at dokke fær nokre flotte lange etapper, uten kjedelige overraskelser,,,,, Dokke er no over det verste stykket! Oss he et aldeles nydelig vèr med oppunder 30 varmegrader i dag. Og berre en dag igjen på jobb før vi starter på ferie vi også! Jostein bror hilser så mykje! Hilser til resten av mannskapet! (Misunte dokke den iskalde øla på den restauranten) Kledelig brunfarge, Oddgeir!

    rigmor