Fra Brest til L’Aber-Wrac’h

22. juni 2oo8

I dag skulle vi utfordre Chenal du Four, havstykket som tar oss inn i den engelske kanalen. Her kan strømmene være særdeles sterke, og tidevannet kan ha en forskjell på opptil 10 meter. I tillegg er farvannet svært urent, så man må vite hvor man er.

I god tid hadde vi derfor gransket alskens strøm og tidevannstabeller, og funnet at vi måtte dra fra Brest klokka 11, for å være i Fouren 1 time før lavvann.  Vi bunkret 85 liter diesel, og la avgårde.

Ut fra havna i Brest

Ut fra havna i Brest

Et stykke ute i fjorden

Ut fra Brest

Etter å ha kjempet mot 4 meters i utløpet av Brestfjorden, roet havet seg betraktelig i det vi kom ut i åpnere farvann.
Vi hadde vestlig 7-9 sekundmeters vind, og kunne seile store deler av turen.

Fint driv i Fouren

Fint driv Chenal Four

Totalt udramatisk ble det, og det var like greit, med 2 førstereisgutter og jenter ombord.

Fornøyde gutter og jenter ombord

Fornøyde matroser

Etter 6,5 timer i nydelig solskinn, gled vi inn kanalen til L’Aber-Wrac’h. (Det er en del tydelig irsk inspirerte navn i dette området).  Dennne kanalen er mudret opp, og kun farbar i en bredde på 10 meter i en lengde på 3 nm inn i landet.

Her inne ligger en nesten ny marina med alle faciliteter, mens selve byen er en nesten upåvirket fiskerlandsby. Matrosene måtte trå til, og fendere ble hengt opp og trosser kastet som om de aldri skulle gjort noe annet.

Det ser ut som om de ønsker å mønstre på på permanent basis.

I morgen blir det en lang etappe over åpent hav. Da skal vi direkte til St. Peters Port på Guernsey.  Vi har en avtale med Bergerac.

3 Responses to “Fra Brest til L’Aber-Wrac’h”


 1. 1 Frank

  jun 23rd, 2008 at 9:54 Edit

  Hei Oddgeir og Sigrun
  Vi har fulgt dere siden starten og dette ser virkelig ut til å være Le voyage magnifique. Observerte de to lettmatrosene GS og Marianne. Jeg drar kjensel på GS, men kan ikke riktig plassere Marianne. Ble hun hyret i Brest kanskje? Ha en spennende reise videre.
  Hilsen
  Frank og Sølvi

 2. 2 Mor og far

  jun 24th, 2008 at 17:51 Edit

  Vi ønsker dokke ein fortsatt god tur! Oss sit ute med Jostein og kiker på bilda. Her har det regna og snøa i fjella. Skulle ønske oss var der nede med dokke. Men no skin sola et øyeblikk!

  Helsing mor og far

 3. 3 Gunn-Elin og Kjell

  jun 25th, 2008 at 20:35 Edit

  ship ohoi
  Dette ser så gårdig spennende ut, det kiler i magen. Vi skulle sååå gjerne ha vært med. Kjenner spenningen når dere skriver om lavvvann og mye strøm… ordetnlige tøffinger er dere to!!! Spent på hva Bergerac har å fortelle fra det lille skatteparadiset (skal dere foresten snike unna en liten formue fra skattemyndighetene ;-) der?) Vi nyter alle bildene og hever vår øl til en real skipsskål!

  Hils til alle ombord!

  Hilsen Kjell, Ailo og Gunn-ELin