Wangerooge til Cuxhaven

5. juli 2oo8

Tidlig neste morgen startet jeg motoren for for å ta inn ankeret og stikke avgårde. Etter 2 meter stoppet ankerwinchen. Ikke en reaksjon.  Ingenting.

Er det noen som vet hvor tungt 50 meter med 10 mm kjetting er? Det vet ikke jeg heller, men en ting kan jeg love dere. Det er tungt.

Det blir en brå start på dagen, når man rett fra senga skal begynne med kroppsarbeid. Kontorister er ikke konstruert for denslags.

Heldigvis har jeg vett nok til å holde meg med fokkeslasker ombord.  Sønn på 22 blir tvangsvekket og satt i arbeid, og etter usannsynlig mye svetting, banning og beskjeder om at vi kapper hele driten og lar det ligge, fikk vi omsider opp alle 50 metrene inklusive ankeret.

Husker dere trim for eldre som gikk på TV om formiddagene før? Dette er en litt mer brutal variant.

Trim for eldre

Trim for eldre

Vi kom oss omsider avgårde, og med godværet kom også humøret tilbake.

I Cuxhaven gikk Geir Ståle og jeg over 1 km for å finne diesel. Midt i denne storbyen, i en kjempestor marina har de søren meg ikke diesel.

I Frankrike og Belgia hadde de diesel overalt, men der virket ikke kortene våre. Her i Tyskland virker kortene, men her har de ikke diesel. Ikke matforretninger heller for den del. Sigrun gikk skoa av seg for å finne mat, og det eneste hun fant har noe slags biomat til dobbel pris.

I tillegg til dette hadde fruen i nabobåten funnet det forgodt å bruse litt med fjærene. Denne plassen er forbeholdt båter over 12 meter, kunne hun fortelle, og din båt er bare 11, sier hun menws hun hysterisk peker på en ledig plass på andre siden av marinaen.  Nesevinkelen hennes var så bratt at hun kunne vært brukt til unnarenn i nye Holmenkollen. Jeg smilte høflig, gjorde henne oppmerksom på at det var mange ledige plasser her på 12-metersbrygga også, og at vi skulle dra om en time. Nur eine Stunde som de sier på de kanter. I tillegg ba jeg henne passe sine egne saker, dennegang på feilfritt vestlandsk.

3 Responses to “Fra Wangerooge til Cuxhaven”


 1. 1 Gunn-Elin og Kjell

  jul 7th, 2008 at 19:37 Edit

  Steike Oddgeir.mektig imponert over deres bragder.Det har vel betalt seg å ligge på stuegulvet å planlegge turen i vinter,men du er da grundigheten selv,så jeg er ikke bekymret for deres ve og vel.Skal forberede meg på hjemkomst med flagg og høy faktor.
  Hilsen Kjell

 2. 2 Jon Reidar Kurseth

  jul 7th, 2008 at 20:43 Edit

  Ho der kjerringa med den bratte nesevinkelen må være det vi kaller et GRÆV.

 3. 3 Else-Lill

  jul 7th, 2008 at 22:28 Edit

  Heisan. Her står deres enebårende sønn bak meg å leser bloggen. Kanskje bør dere hoppe av å ta flyet rett hjem da han skal inn å ha en heidundrane fest med sjokolade, brus og masse gammel post. Her har det regnet og lørdag slo det ned i lynavlederen til Akershus festning og til en båt som lå rett nedenfor. Gnistene føk iflg øyenvitner. Så bra at dere ikke var i indre Oslofjord da. Forresten så reagerer jeg sterkt på slik misbruk av den unge mannen som siden viste. Du må da ikke drive med barnearbeid ombord – da blir dere fort i medias søkelys vet du. Geir Ståle har skrytt av å både ha satt igang oppvaskmaskin og vaskemaskin – så jeg er faktisk litt nervøs for nattesøvnen min. Hva kan egentlig komme til å gå galt der inne. Har dere tenkt på hvordan han skal klare seg alene til mor kommer hjem. Men vi hilser båtfolket – og ønsker dere god tur videre – skal gi beskjed nærmere om huset står etter både sjokoladefesten og vaskingen….. hm…. Sov godt …… dersom dere får sove nå da.Hilsen Else-Lill (og den enebårende sønn Geir Ståle i bakgrunnen her)