Fra Belle Ile til Benodet

18. juni 2oo8

Vi hadde egentlig tenkt oss til Ile de Croix i dag. En kort tur på 25 nm.
Slik skulle det ikke bli.

Sigrun har fått det for seg at det kan bli mer vind, og at vi kan bli liggende værfaste ett eller annet sted på Biscayakysten, mens våre håpefulle blir stående på flyplassen i Brest, speidende desperat etter de nybakte båteierne. Dermed blir ny plan lagt. Vi drar til Benodet.

Benodet er en perle av et sted, som syder av tilreisende hele sesongen igjennom. Stedet har ikke mindre enn 4 marinaer, alle plassert ved innløpet til elven, som kan trafikeres med seilbåt flere kilometer inn gjennom landet.

Men for å vende tilbake til begynnelsen på dagen. Vår Baptist møtte naturligvis opp for å løsne på tampen som var knyttet i land. Den andre skulle jeg dra igjennom selv. I et anfall av genialitet slipper jeg den enden med løkke i sjøen, og drar i denandre. Dermed kilte repet seg fast, og sindig som jeg er i slike situasjoner, hentet jeg kniven og kappet driten. I havna på Belle Ile henger det den dag i dag metervis med norsk tau til minne om oss.

Mens tauet ennå er helt

Med ryggen mot veggen på Belle Ile

Vel ute av havnen fikk vi anledning til å betrakte Le Palais fra sjøsiden.

Les Palais

Les Palais

Siden det var fin vind fra sydvest, heiste vi lakenene, men skjønte snart at her måtte det reves. Dette var første gangen vi prøvde seilene, og jeg oppdaget snart at fall og skjøter ikke hadde samme fargene som i gamlebåten. Makan til frekkhet.

Nåvel, etter littt om og men fant jeg revelinene, og både ett og to rev ble tatt i både storseil og fokk. Båten må reves tidligere enn Rushen, men når seilene først står riktig, går det unna. Vi logget på det meste 8.6 knuter på skarp kryss, og unnagjorde dagens seilas på 63 nm på 8 timer og 30 minutter.

For fulle seil

Full fart

Mor på tur

Undeveis stiftet vi bekjenskap med en gjeng luringer som er mest kjent fra barne TV.

Flipper I og II

Flipper

Flipper I og II

Etterhvert dukket Benodet Bay opp i horisonten, vi slapp ned seilene, og fant enkelt innløpet til elven. Etter å ha parkert ulovlig, kom en lokal Benodets svar på vår venn Baptist og anviste oss til en ledig plass.

Utligger E

Sainte-Marine i Benodet

Så gikk turen til en bedre restaurant, der vi avsluttet kvelden med både vått og tørt.

Cafe du Port

Le cafe du port i Benodet

I morgen får vi se.

5 Responses to “Fra Belle Ile til Benodet”


 1. 1 Asgeir T.

  jun 19th, 2008 at 13:13 Edit

  Steike ti Oddgeir. Misunneleg til tusen. God tur………. AT

 2. 2 Åge Eikrem

  jun 19th, 2008 at 14:07 Edit

  Hallo Oddgeir!
  Lenge siden sist vi snakkes. Kom over denne siden på nettet. Flott båt og interessant stoff. Dette hadde vært flott stoff i Sykkylvsbladet, slik at bygdefolket kunne lese både i avisa og på nettet om dere og seilasen. Har du med gitaren forresten?!

  Mvh
  Åge Eikrem

 3. 3 astrid og willy

  jun 19th, 2008 at 20:50 Edit

  høres ut som en spennende start på turen. Stem båten i G-7 og slide along…..Ta vare på dere selv og kooos dere…!

 4. 4 oddgeir

  jun 22nd, 2008 at 21:42 Edit

  Hei og takk for hyggelig kommentar Åge.
  Gitaren er ikke med, for som du vet, franskmenn forstår seg ikke på country.

  Du må gjerne bruke det du måtte ønske av det du finner på bloggen. Vi legger en en liten epistel hver dag. Eventuelt kan jeg maile deg bilder i ordentlig oppløsning.

  Utover arbeidet med bloggen, har jeg ikke tid til noe særlig mer ”kontorarbeid”. Dagene går med til å seile. Vi har bare 4 uker på å komme oss hjem til gamlelandet.

  Om du kan ordne hornorkester og flaggborg når vi ankommer Oslo, så hadde det vært greit. :-)

 5. 5 Åge Eikrem

  jun 23rd, 2008 at 9:38 Edit

  Hei!

  Takker for SMSen. Vi har en journalist fra Ikornnes, Anette Talstad, som en gang i uken lager en side som vi kaller Flaskeposten. På denne siden skriver vi om utflytta sykkylvinger. Vi kunne tenkt oss å skrive om deg og Sigrun når dere har kommet tilbake fra turen, og da gjerne om hvor dere har bosett dere, arbeid og hobby – seilbåt fly? Da får vi presentere saken med flere bilder, og gjerne også fra seilturen. Dette rekker vi ikke før etter fellesferien. Men, jeg kunne tenke meg å ta med en liten notis nå til onsdag 25. juni om kring seilturen, der jeg tar med mailadressen. Da kan bygdefolket gå inn på siden å følge turen. Det ser fristende ut her vi akkurat nå sitter i gråtåken og 13 grader! Sist helg var vi på langweekend til Krakow i Polen. Fin opplevelse og godt vær.
  Nb! Når det gjelder bildene på turen, så savner jeg bilde av kapteinen og kapteinsfruen! Anette tar kontakt med deg senere, og da kan dere bli enige om bilder, oppløsning etc. Snakket forresten med Seinar Årsnes her forleden. Han driver for fullt med musikk og lydstudio ved Andøya. Han skal spille in Sykkylven på Verkstaden Bistro i slutten av juli.
  Vi mailes!
  Mvh Åge E.