Bolærne – Stavern

Onsdag 7. juli

Vi bestemte oss for å gå utaskjærs i dag.  Utaskjærs betyr at vi i stedet for å gå via Vrengen og rundt Veierland, gikk rett ut mot Færder, og videre sørvestover mot Svenner Fyr.

Joda, vi visste at det var meldt vind.  Mye vind også, men hva er vel litt kuling for en ferierende sunnmøring?  Tenkte vi.

Allerede på høyde med Tjøme fikk vi merke den.  Vinden økte på, og etterhvert lå den rundt 16 – 20 m/s.
På forholdsvis grunnt vann var kombinasjon av 2 meters bølger og havdønninger fra syd en slitsom opplevelse.  Vi hadde vår fulle hyre med å holde oss fast, og å heise seilene var ikke å tenke på, siden vindretningen var nøyaktig det motsatte av vår kurs, nemlig rett i nesa.

DSC01550

Til tider svingte det skikkelig

Vi holdt ut i 4 timer, men da var det nok.  Vi avholdt et styremøte med de ansatte ombord, og etter en enstemmig beslutning satte vi kursen mot Stavern, ei havn vi aldri har besøkt før, men som vi har hørt mye godt om.

Havna ligger godt i le for den rådende vindretningen, og etter litt frem og tilbake fant vi en super plass med nesa mot land og hekkanker rett mot brygga ved havnekontoret.  At plassen var merket med et digert skilt hvor det stod “Losen privat” lot vi oss ikke merke med.  Vi ser tross alt ikke så godt lenger.

I morgen satser vi på Grimstad.

1 tanke om “Bolærne – Stavern

  1. Hallo – ser flott ut. Her har det akkurat vært en liten regnskur…. så da er vel blomstene til Sigrun reddet for et par dager til….. Sønnen ser blid og mett ut når jeg ser ham.. Men nøkkelbarn er han altså ikke sånn mester i å være…. men alt ordner seg for snille gutter – så ingen bekymringer der. Kos dere masse på tur og lad batteriene til vi skal til Brussel – dere må jo være fullladet da for å henge med ungdommen…..hi hi… Klemmer fra naboen til våre fine naboer der ute.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.