Forberedelser

Det er mye å sette seg inn i når man skal forberede seg på en så lang tur.  For det første må man skaffe kart for hele ruten.
Både elektroniske, og naturligvis også papirkart.

I tillegg trenger man pilotguider.  Dette er bøker som har detaljinformasjon om de enkelte havner, hvilke faciliteter de har, innseilingsleder, overettmerker,
VHF-kanaler, telefonnummer, osv. Uunnværlig når man seiler i fremmede farvann.

Men viktigst av alt, man må ha båtfolkets bibel, Reeds Nautical Almanac. Her finnes informasjon om strøm og tidevann i tillegg til mye annen info.
Dette er viktig i et område der strømmene kan komme opp i 10-11 knop, og forskjell på flo og fjære kan være opp til 8 meter.  Ja, mange havner tørker fullstendig ut ved fjære sjø.  Da er det viktig at man har lest sin Reeds, ellers kan man få seg en ubehagelig overraskelse.

Reeds Nautical Almanac

I tillegg til alt dette, er det mye utstyr som må kjøpes inn. Vi valgte å ikke bestille VHF radio og kartplotter fra verftet. Vi kjøpte dette fra USA, og med en gunstig dollarkurs, sparte vi flere tusen kroner.  Bakdelen er at vi må bruke noen dager i Frankrike på monteringsarbeid.

Vi hadde i utgangspunktet tenkt å kjøpe radar til båten, dette er vi blitt frarådet, fordi vi vil få problemer med å få det montert på den tiden vi har til rådighet der nede.  Dessuten er det vanskelig å montere radarantennen uten å ta ned masten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.