Fra Belle Ile til Benodet

18. juni 2oo8

Vi hadde egentlig tenkt oss til Ile de Croix i dag. En kort tur på 25 nm.
Slik skulle det ikke bli.

Sigrun har fått det for seg at det kan bli mer vind, og at vi kan bli liggende værfaste ett eller annet sted på Biscayakysten, mens våre håpefulle blir stående på flyplassen i Brest, speidende desperat etter de nybakte båteierne. Dermed blir ny plan lagt. Vi drar til Benodet.

Benodet er en perle av et sted, som syder av tilreisende hele sesongen igjennom. Stedet har ikke mindre enn 4 marinaer, alle plassert ved innløpet til elven, som kan trafikeres med seilbåt flere kilometer inn gjennom landet.

Men for å vende tilbake til begynnelsen på dagen. Vår Baptist møtte naturligvis opp for å løsne på tampen som var knyttet i land. Den andre skulle jeg dra igjennom selv. I et anfall av genialitet slipper jeg den enden med løkke i sjøen, og drar i denandre. Dermed kilte repet seg fast, og sindig som jeg er i slike situasjoner, hentet jeg kniven og kappet driten. I havna på Belle Ile henger det den dag i dag metervis med norsk tau til minne om oss.

Med ryggen mot veggen på Belle Ile

Mens tauet ennå er helt

Vel ute av havnen fikk vi anledning til å betrakte Le Palais fra sjøsiden.

Les Palais

Les Palais

Siden det var fin vind fra sydvest, heiste vi lakenene, men skjønte snart at her måtte det reves. Dette var første gangen vi prøvde seilene, og jeg oppdaget snart at fall og skjøter ikke hadde samme fargene som i gamlebåten. Makan til frekkhet.

Nåvel, etter litt om og men fant jeg revelinene, og både ett og to rev ble tatt i både storseil og fokk. Båten må reves tidligere enn Rushen, men når seilene først står riktig, går det unna. Vi logget på det meste 8.6 knuter på skarp kryss, og unnagjorde dagens seilas på 63 nm på 8 timer og 30 minutter.

Full fart
Mor på tur

For fulle seil

Undeveis stiftet vi bekjenskap med en gjeng luringer som er mest kjent fra barne TV.

Flipper
Flipper I og II

Flipper I og II

Etterhvert dukket Benodet Bay opp i horisonten, vi slapp ned seilene, og fant enkelt innløpet til elven. Etter å ha parkert ulovlig, kom en lokal Benodets svar på vår venn Baptist og anviste oss til en ledig plass.

Sainte-Marine i Benodet

Utligger E

Så gikk turen til en bedre restaurant, der vi avsluttet kvelden med både vått og tørt.

Le cafe du port i Benodet

Cafe du Port

I morgen får vi se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.