Fra Fecamp til Boulogne-Sur-Mer

28. juni 2oo8

På nytt møtes vi ved dieselpumpene i marinaen. Denne gang marinaen i Fecamp. Kloke av skade skal vi toppe tankene samt fylle ekstrakannene til randen.

Men tror dere disse kortautomatene vil ha kortene våre. Ikke søren. Vi kaller opp marinakontoret, slik at de kan åpne pumpa til oss og så kan vi betale med kontanter på kontoret. Langt i fra. Det var helt umulig.

Men så er det dette med seilbåtfolk da. Bort til oss kom en smilende franskmann, som, når han skjønte at vi hadde problemer med automaten, sporenstreks tilbød seg å bruke sitt kort, og så ta betaling i kontanter fra oss.

Han ringte etter kona, som møtte opp i egenskap av å beherske det engelske språk, og så satte vi i gang. Han dro kortet og vi fyllte diesel fro 195 Euro. Da jeg forsøkte å gi ham en femmer ekstra, avslo han resolutt med beskjed om at dette var det minste man kunne gjøre for en seilerkollega.

Turen til Boulogne ble av den strevsomme typen. Det begynte fint med forholdsvis moderate vinder, men etterhvert fikk vi vindstyrker helt oppe i 30 kts, og bølger på 3-4 meter, og det gjorde det hele til et slit.  Med slike høye bølger er det ikke fristende å gå med alle seilene oppe, så det endte med at vi gikk med forseilet og så hadde vi litt motor i tillegg.

Middag i cockpit

Idyll i cockpit

Sigrun ringer hem

Sigrun ringer hjem

Oddgeir

Så friskner det til

Store bølger

Bølgene er det ikke noe å si på

I det vi rundet bølgebryteren i havna i Boulogne, så vi tre røde lys ved inngangen til havna.  Jeg ropte opp havnekontoret på kanal 12 på VHF’en, og en hyggelig franskmann kunne fortelle at en litt stor båt var på vei ut, og trengte all plassen, så om vi kunne ligge på vent noen minutter, så skulle vi få grønt lys, og «clearance to enter port».

Noen minutter senere kommer denne karen sigende ut av havna.

Speedferries

Speed Ferries

I det han passerer oss, får vi to grønne over hvit, og vi kan gå inn.

I dag ligger vi rolig å venter på at vinden utenfor, så nå er mellom 22 – 27 kts, skal roe seg. Vi har planlagt å gå til Osteende i morgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.