Fra Zeebrügge til Scheveningen

1. juli 2oo8

Nok en transportetappe med strålende vær og null vind. Den eneste utfordringen denne dagen anså vi å være kryssingen av  «motorveien» inn til Europort.

Denne leden er et sammenhengende 17. maitog av store skip i to felt, på vei til og fra Rotterdam, en av verdens største havner.

Containerskip

På vei til Rotterdam

Fiskebåt

Ikke til Rotterdam ennå

Her er prosedyrene strenge. Vi må kalle opp Maas Approach på kanal 03, og be om tillatelse til å krysse leden.  Krysningen skal foregå på en 30 graders rettvisende kurs. Overtredelser blir bøtelagt.

Var vi riktig uheldige, kunne vi risikere å vente her i opp til en time. I det vi nærmer oss, ser vi malstrømmen av skip komme nærmere og nærmere, og vi forbereder oss på å legge oss på riktig kurs, og å kalle opp Maas Approach.

Da kommer det en overmotorisert rib fykende mot oss med 4 uniformerte menn ombord: «We are the Dutch Coastguard. We want to come onboard!»
Jeg så ingen grunn til å protestere på det, og stoppet opp.

Ombord kom en person fra kystvakten og en fra tollvesenet. Skipspapirer, radiolisenser, sertifikater, pass, kjøpekontrakter, m.m. ble grundig sjekket. Dieselen ble sjekket for farge: «What colour is your diesel sir! Where did you last fill your tanks?  Where do you come from today? »

Dette viste seg å være svært så hyggelieg karer, som villig diskuterte alt fra skøytesport til fotball. De var på jakt etter båter som ble smuglet avgiftsfritt inn i Nederland, og sjekket samtidig om vi var de vi ga oss ut for å være, og om vi hadde ulovlige substanser ombord.

De vinket blidt farvel, og vi bega oss videre mot Europort. «Maas Approach, this is sailing vessel C’est La Vie, in position 51 degrees 58.0 north, 4 degrees 01,0 east, request clearance to cross Maas entrance.»

Vi fikk tillatelse til å krysse, og heldigvis var der akkurat nok åpning i trafikken til at vi klarte å sprinte over i tide. Vi unngikk akkurat en diger tankbåt som kostet forbi bak oss idet vi kom ut av sonen på nordsiden.

90 minutter senere ankommer vi Scheveningen, en myriade av kanaler og kaianlegg. Vi hadde lagt inn waypoints på plotteren på forhånd, og klarte ved hjelp av dette å finne riktig kanal til riktig basseng.

Inn til Scheveningen

Inn til Scheveningen

Her fikk vi beskjed om å bakke inn en smal kanal med 4 båter utenpå hverandre på hver side, og ble liggende på utsiden av en vakker Hallberg Rassey.

Trangt

Trangt å rygge her

Det er når alt har falt til ro, alle fortøyninger er på plass og den første boksen med øl er åpnet at det kommer fra han som ligger nærmest kaien: Jeg skal dra klokka halv seks i morgen tidlig.  Jeg håper det er i orden…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.