Fra Langøykilen til Funningsholmene (Lyngør)

Fredag 10. juli

Etter en rolig natt våknet vi av en klokkeklar røst i det fjerne: Ferske rundstykker, skoleboller og Dagbladet! For en velsignelse er det ikke å få ferske rundstykker til frokost! Nå leser ikke jeg drittblekka Dagbladet, men det er ferie og jeg lar alle hemninger fare.

Etter en deilig frokost letter vi anker og tøffer ut den smale innløpet til lagunen.  Vi hadde bestemt oss for å gå Kreppa, en smal kanal som i sin tid ble gravd til ære for postbåten til Kragerø.

IMG_2565

Kreppa

På vei ut i åpen sjø seilte vi forbi Kragerø sentrum og videre forbi Strømtangen fyr.  I dag var vinden rett i mot, så det ble Hjalmar i kjelleren som måtte sørge for fremdriften.

På vei ut så vi røykutvikling rett øst for oss, på sydsiden av Jomfruland, og tenkte på at dette kunne være båtbrann.  Det var det tydeligvis andre som også hadde tenkt, for noen minutter senere hørte vi nødoppkall på VHF’en, der de ba båter i nærheten komme til assistanse.  Noen minutter senere hørte vi at redningshelikopteret drev søk etter den brennende båten.  Litt dramatisk må vi innrømme at det var.  Det hele fikk en lykkelig avslutning da det viste deg å være noen gutter som hadde tent bål i fjæra!!!

Kursen var sydvest, og vi gikk på autopilot godt ute i havet,  og vi kunne skimte Risør forsvinne bak oss inne ved kysten.  Etterhvert nærmet vi oss  Lyngør, og vi siktet oss inn på Lyngør fyr helt inne ved bykjernen.  Lyngør er som et lite Venezia, der bebyggelsen er strødd rundt de smale kanalene som går på kryss og tvers her i skjærgården.

IMG_2601

Lyngør

På baksiden av Lyngør ligger lyngørfjorden, og denne fulgte vi sydvestover noen få mil før vi kom til Gjesøya.  På sydsiden av denne øya ligger  Funningsholmene, en samling av 4-5 små holmer, som tilhører Tvedestrand friluftsråd.  Her er det bolter i fjellet og godt ly for alle vindretninger. Altså et perfekt sted for oss.

Hekkankeret forsvant i dypet, og vi gled inn mot svaberget, Sigrun hoppet i land, men den gang ei. Ankeret fikk ikke feste, så vi måtte gjøre et nytt forsøk.  Samme resultat.  Nok en gang opp med ankeret, bakke ut og prøve på nytt.  Fem forsøk måtte til før vi fikk feste, og kunne fortøye til to bolter i fjellet.

IMG_2606

Fortøyd mot svaberget

Det ble fiskesuppe i dag. Fiskesuppe som bare Sigrun kan lage den. Det finne ikke bedre fiskesuppe på jordens overflate enn den som hun lager.

Mens dette skrives nippes der til rød vin.  Det drar seg mot natt, i morgen går ferden til Grimstad.  God Natt.

1 tanke om “Fra Langøykilen til Funningsholmene (Lyngør)

  1. Hei Sigrun og Oddgeir!
    Så kjekt at dåkke he komt avgårde på ferie og nye eventyr!
    Og ikkje minst at vi kan følge dåkke på denne sida.
    Her e det ikkje vekk på ferie enda,men det blir….en anna dag. Surt og kaldt og litt regn. I går måtte vi faktisk fyre i ovnen. Huset vi leiger er gammelt med enkle vindu. Det e da vi savner Liavegen1 med varmekabler i hele hovedetg. og 3 do og ikkje minst BADET!! Men alt er tilvenning og det er egentlig greit. Grei uteplass som vi har fått testa med grill og vin. I dag blir det innevin,hehe. Gleder oss til å lese om turen videre,så får dåkke trene på dansken så lenge.
    Klem og god tur fra oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.