Fortsatt i Grimstad

Søndag 12. juli

De siste værmeldingene forteller om sydlige vinder i Skagerak, noe som indikerer mye motorgange ned til Danmark.  Etter et kort skippermøte ble det derfor besluttet å utsette avreisen til mandag ettermiddag.  Da er vi lovet fin slørevind hele overfarten, og det er det vi liker.

Dagen i dag er defor benyttet til å bytte gassflaske, samt å ødelegge baugstigen.  Det må være noe med kostholdet ombord, fordi i det kapteinen entret skuta med ny gassbeholder, ga den simpelthen etter, og både mann og gass holdt på å havne i sjøen.  Men på mirakuløst vis klamret han seg til ankeret, og berget både seg selv og gassen fra et ufrivillig opphold i vannet.

Dessuten fyller kapteinen 55 år i dag.  Hvilken kjærkommen anledning til å feire.  Ikke det at vi trenger det store påskuddet til å løfte begeret ellers heller, men i dag har vi i allefall alt på det tørre.

Festen åpnet allerede kl 12.  Ved havna stod en svensk evangelist og sang så hjertet revnet om å finne Jesus, seg selv, og alle andre ting.  Og synge det kunne han.  Det skal han ha.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.