Fra Engelsviken og hjem

Lørdag 25.07

Regnet hamret mot kalesjen denne morgenen.  Det var som om værgudene ville jage oss hjem.  Vekk fra fjorden og opp i sofaen hjemme i stua.

Vi tok hintet, og vinket farvel til tyskerne i 10 tiden.  Regnet høljet ned, temperaturen var latterlig, og vinden var fraværende.

Vi gikk for motor hele veien bortsett fra en times tid med genua over Breiangen,  der vi lurte oss til å foreta ferieturens siste seiletappe.

Bak oss la vi merke til en dansk seiler som fikk det travelt med å heise storseil og forseil, og de knappet sakte men sikkert innpå.  Regatta blir det alltid når to seilbåter er innenfor synsvidde av hverandre og det er snev av vind.

Utenfor Fagerstrand hadde de nådd oss igjen.  Ikke fordi de er bedre seilere enn oss, langt i fra, men når man er 42 fot, så går det litt fortere enn våre skarve 36.  De vinket febrilsk til oss, og vi skjønte etterhvert at de ville ha kontakt.  Så viste det seg at det var et dansk par som vi hadde truffet i Sæby, og som vi visste skulle til Oslo.  Morsomt.  De skulle besøke kjentfolk i Tigerstaden, der de bodde mens gubben ombord jobbet for Nato på Kolsås.  Synd at de ikke fikk bedre vær når de først hadde tatt turen.

DSC00861

Danskenes Faurby 424 på vei mot Kongen

Klokka halv fire klappet vi til kai på Alværn.  Der stod Lars Even for å hjelpe oss med å tømme båten, og en halv time senere fortsatte jeg alene til Kavringen.

Turen var slutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.