Kristiansand – Farsund

Søndag 11. juli

Vi la oss ved dieselbrygga kl 10.15 denne morgenen, og 15 minutter senere kjørte vi ut Byfjorden. I dag hadde vi planlagt å ta turistruta. Det vil si innaskjærs.  Ingen banking ute i havet i dag.  Dermed svingte vi styrbord etter Byfjorden, og gikk leia gjennom Ny-Hellesund og Mandal.

DSC01592

Den trange kanalen gjennom Ny-Hellsund

Etter Mandal gikk vi langs land helt til vi møtte Lindesnes.  Da var det ingen vei utenom, og vi heiste seilene og satte kursen mot åpent farvann.   Tre kvarter senere kunne vi se fyret gjennom disen.

DSC01609

Lindesnes Fyr

Etter en time i medvind satte vi atter kursen inn i skjærgården, og etter 40 minutter så vi Farsund dukke innerst i en fjord.

Vi la oss utenpå en bergenser i en diger 47-foter, og hans største bekymring var tydeligvis at fenderne skulle knirke, slik at han ikke fikk sove. Makan til tøys, fenderknirk er som musikk i mine ører.

I aften blir det en stille øl i cockpit og tidlig til køys. I morgen skal vi helt til Egersund i gallopperende motvind.  Hei kor det går.

4 tanker om “Kristiansand – Farsund

  1. Som du vet, når en bergenser omsider blir stille, legger han merke til at det finnes andre lyder, og det virker en smule skremmende.. 😉
    Høres deilig ut å være på seiltur, sikkert flott der nede på Sørlandet, men jammen flott på Vestlandet og. God tur, kjekt at såpen fikk bli med på seiltur..

  2. Gratulerer med dagen Oddgeir. Apropos bergensere så har jeg en liten anekdote som setter på plass enhver bergenser. Den kan bare uttrykkes verbalt så vi får finne en ledig stund når dere kommer hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.