Grimstad – Kristiansand

Lørdag 10. juli

Vi klarte å slite oss løs fra koselige Grimstad.  Omtrent kl 11 dro vi av gårde i strålende solskinn.

Idylliske Grimstad

DSC01576

Ute i havet møtte vi den sedvanlige motvinden, og og båten banket i bølgene som gradvis økte til nærmere 2 meter.  Men været var fint hele veien, og solen kastet glans over turen fra begynnelse til slutt.  Etter Gjessen Fyr stakk vi inn i en serie med smale fjordarmer, som førte oss inn i Byfjorden som går inn til Krsitiansand. 

På vei inn til Sørlandets hovedstad

DSC01580

Vi listet oss sakte inn i havna, og så straks en ledig plass utenpå en nederlandsk seiler på rundt 40 fot.  Kraftig fralandsvind gjorde tilleggingen litt trøblete, men på andre forsøk satt den, med god hjelp fra et par karer som tok tampen for oss.  Bare 4 timer i dag altså og i dag var det akkurat passe.

Vi har alle vært i Sørlandets hovedstad Kristiansand før. Kong Christian IV besøkte stedet i alle fall i 1630, og den 5. juli 1641 grunnla han formelt byen Christianssand på «Sanden» på andre siden av Torridalselva (Otra). Byen ble anlagt i rennessansestil med regelmessig kvadratisk plan, og handelsborgere i hele Agder ble beordret til å flytte til den nye byen. Til gjengjeld skulle de få diverse handelsprivilegier og 10 års skattefrihet.

Vakre omgivelser rundt båthavna

DSC01586

Vel, det var ikke for å få skattefrihet vi var på besøk, kun for å sove natten over, etter å ha forlystet oss på en av byens uteserveringer.

Og det gjorde vi.  Det ble lammefilet og pepperstek med påfølgende pannekake med is og sjokoladekake med is.  Deretter rundet vi av med kaffe og gammel dansk. 

Jo takk, bare bra.