Egersund – Stavanger

Tirsdag 13. juli

Vi tok hele etappen i en jafs.  Vi kom ikke avgårde før ved halv ti tiden, med tanker om å stoppe i Tananger Dermed ville vi få sjarmøretappen inn til Stavanger dagen etterpå. Men slik ble det ikke. Vi gikk helt inn.  Dermed var vi ikke i Stavanger før halv åtte om kvelden, men det var greit, for der var ikke båter der. Kun tre båter lå i Vågen, så vi  la oss elegant longside ved brygga, 50 meter bak Nattruten Sandnes, et bekjentskap fra da jeg tok D5LA hos Båtskolen Poseidon i Stavanger.

Turen underveis ble overraskende bra. Ikke bare tittet solen fram, men vinden, som selvsagt kom midt i nesa, ble ikke sterkere enn 10-11 m/s.  Bølger fikk vi rikelig av likevel. 4-5 meters bølger gjorde at vi ikke kunne gå med autopilot.  Vi måtte fint stå ved roret og styre manuelt over hver bølgetopp, for å redusere bankingen når vi “landet” i hver bølgedal. 30 – 40 grader vinkel på bølgene fant vi ut var ideelt, dermed ble det litt sikksakk i forhold til kurslinja.

DSC01644

Litt salvann i håret må man regne med

Alt i alt en grei transportetappe langs en kyststrekning uten noen særlig annet enn lange sandstrender og bergknauser.  Ingen naturhavner med andre ord.

I Stavanger var det et yrende liv på land, og musikken fra diskotekene stoppet før i 3-tiden om natten.  Greit nok det, vi sovnet som lys etter en slitsom dag.

DSC01660

Innløpet til Stavanger.  Noen kommer, noen drar

I morgen kommmer brodern med sin 40 foters Felicia.  Da blir det vel litt selskapeligheter vil jeg tro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.