Stavanger

Onsdag 14. juli – Lørdag 17. juli

Vi våknet i fin form på onsdag etter å ha fallt i søvn i kakafoni av discomusikk fra tre konkurrerende discotek samt en bluesaften hos Jan & Werner (eller noe slikt).

Det facinerende med å ligge midt i sentrum av en såpass stor by som Stavanger, er at man får hele festsyklusen servert på et fat, rolig observerende fra cockpit med et velfyllt vinglass på bordet foran seg.

I 9-tiden kommer de første festløvende, korrekt antrukket i forskriftsmessige saggebukser, der selveste Muhammed kunne blitt født uten at noen hadde lagt merke til det.  I hver baklomme er Tou-boksene stablet, for riktig å være sikker på at man i alle fall ikke skal få for lite å drikke.  Håret er nitidig  ordnet som var man et pinnsvin på vei til sitt elskovsrede, og for å holde stasen på plass, har man åpenbart lagt flere lag med Gel Extra Hold, eller det som værre er, Paste Super Fix.

Allerde ved 11-tiden begynner flere å falle av.  På benkene på kaien like ved båten setter de seg, de er slitne, fordøyelsen er i opprør, og magesyren ligger som en brottsjø helt øverst ved strupehodet.  Man er ikke lenger så presentabel, og en hel ukes planlegging for å sjekke den dama ligger i grus.  Det eneste man har å vise til, er ei rue med rester av kebaben man var dum nok til å kjøpe for noen timer  siden.

På spinnesiden er det litt mer style.  Fra 10-tiden er de på plass.  Arbeidende jenter fra det fjerne utland, eller fra svarteste Afrika, som noen vil si.  Trippende frem og tilbake på kaien tiltrakk de seg almenn interesse fra båteierne langs kaikanten, som naturligvis følte seg beæret av å bli vurdert som kjøpesterke nok til å bli disse damenes statsingsområde.  De holdt det gående til frem mot 2 om natta, uten at jeg kunne se at de fikk noen oppdrag. Men nå er det jo slik at, og det kan jenter fra Nigeria ikke vite, redere har det hele ombord.

Onsdag formiddag kom Rigmor og Jostein med sin 40.foter og la seg ved siden. De hadde tatt turen helt fra Sykkylven, for å møte oss her i byen. Det ble en hyggelig opplevelse som vi må prøve å gjenta ved en senere anledning.

DSC01662

Jostein ror ut baugfortøyning

IMG_3126

Siden vi har helsepersonell ombord, lar vi ikke anledningen gå fra oss til å yte litt påkrevet støtte til våre kolleger til sjøs.  Brodern, som nettopp har operert kneet sitt, en idrettsskade naturligvis,  hadde behov for å få fjernet stingene, så da ble Søster tilkalt.  Tapetkniv og avbiter var det vi hadde for hånden, og vips, var stingene ute.

DSC01670

Fra operasjonsstuen

Ellers gikk tiden med til pubbesøk, barbesøk, shopping, shopping, og mer shopping.  Siste dagen fikk vi med oss et besøk på oljemuseet,  og det ble en interessant og lærerik opplevelse.  Faktisk et høydepunkt på turen så langt.

Men alle ting tar en slutt.  Søndag formiddag vinker vi farvel til Rigmor og Jostein, og starter på hjemturen.

1 tanke om “Stavanger

  1. Tusen takk for hyggelige dager, som vi håper å kunne gjenta om ikke altfor lenge! Nå ligger vi i Bergen, og det regner….
    Snakkes!
    P.s. Morsom lesning, og illustrerende både i tekst og bilder =) D.s.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.