Trogir–Solta

Lørdag 9. juli

Vi møtte opp i marinaen klokka 13, og en time senere var alt papirarbeidet unnagjort, og penger betalt.  Dama på kontoret beklaget med store alvorlige øyne at hun desverre ikke kunne ta kredittkort, selv om hun mer enn gjerne ville.  Aller helst ville hun kun ta betalt med kredittkort fikk jeg inntrykk av.  Men desverre lot det seg bare ikke gjøre fortalte hun. Her var det kontante penger som gjaldt, og det kan man forstå når man ikke vil oppgi alt til beskatning.  Svart økonomi er en egen idrettsgren på disse kanter, og de har utviklet  det til en kunstform.  Den svarte økonomien i disse landene er formidabel, og er hovedårsaken til de elendige statsfinansene i land som Portugal, Hellas og Spania, i tillegg til Kroatia.

Se for eksempel til Hellas. Det er rørende å se de samme menneskene som raser rundt i protestaksjoner mot økte skatter og mindre ferier (jada de har 9 uker ferie, og blir pensjonister når de blir 48), selv snyter på skatten i et slikt omfang at det får selv en hardbarket håndverker fra Møre til å rødme.

Men hyggelige er de, og etter en liten reparasjon og en gjennomgang av båten, kunne vi legge avgårde litt før 5 på ettermiddagen.

DSC02797

Vi forlater marinaen i Trogir

Siden det var sent på dag satte vi kursen mot Solta, en liten idyll 2 timers gange syd for Trogir.  Der var vi anbefalt ei lita bukt som var fin å ankre opp  i hvis der var plass.  Og det var der.  Vi gled inn i den trange bukta, og oppdaget at vi hadde den for oss selv.
På 18 meters dybde droppet vi spadeankeret, og bakket det på plass.

DSC02809

Lovise på vei ombord etter sin første dukkert

Minutter senere hoppet vi på havet, og ferien 2011 var ordentlig i gang.

1 tanke om “Trogir–Solta

  1. Blide brunbarkede sjøfolk, på tur =) Koselig å oppdage at reisebloggen endelig ble oppdatert! Det ser herlig ut!
    Vi kom til Piteå i går, og noen voldsomme regnbyger å vei opp, men nå er det veldig fint! Hilse til alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.