Fra Fecamp til Boulogne-Sur-Mer

28. juni 2oo8

På nytt møtes vi ved dieselpumpene i marinaen. Denne gang marinaen i Fecamp. Kloke av skade skal vi toppe tankene samt fylle ekstakannene til randen.

Men tror dere disse kortautomatene vil ha kortene våre. Ikke søren. Vi kaller opp marinakontoret, slik at de kan åpne pumpa til oss og så kan vi betale med kontanter på kontoret. Langt i fra. Det var helt umulig.

Men så er det dette med seilbåtfolk da. Bort til oss kom en smilende franskmann, som, når han skjønte at vi hadde problemer med automaten, sporenstreks tilbød seg å bruke sitt kort, og så ta betaling i kontanter fra oss.

Han ringte etter kona, som møtte opp i egenskap av å beherske det engelske språk, og så satte vi i gang. Han dro kortet og vi fyllte diesel fro 195 Euro. Da jeg forsøkte å gi ham en femmer ekstra, avslo han resolutt med beskjed om at dette var det minste man kunne gjøre for en seilkollega.

Turen til Boulogne ble av den strevsomme typen. Det begynte fint med forholdsvis moderate vinder, men etterhvert fikk vi vindstyrker helt oppe i 30 kts, og bølger på 3-4 meter, og det gjorde det hele til et slit.  Med slike høye bølger er det ikke fristende å gå med alle seilene oppe, så det endte med at vi gikk med forseilet og så hadde vi litt motor litt i tillegg.

Idyll i cockpit

Middag i cockpit

Sigrun ringer hjem

Sigrun ringer hem

Så friskner det til

Oddgeir

Bølgene er det ikke noe å si på

Store bølger

I det vi rundet bølgebryteren i havna i Boulogne, så vi tre røde lys ved inngangen til havna.  Jeg ropte opp havnekontoret på kanal 12 på VHF’en, og en hyggelig franskmann kunne fortelle at en litt stor båt var på vei ut, og trengte all plassen, så om vi kunne ligge på vent noen minutter, så skulle vi få grønt lys, og «clearance to enter port».

Noen minutter senere kommer denne karen sigende ut av havna.

Speed Ferries

Speedferries

I det han passerer oss, får vi to grønne over hvit, og vi kan gå inn.

I dag ligger vi rolig å venter på at vinden utenfor, så nå er mellom 22 – 27 kts, skal roe seg. Vi har planlagt å gå til Osteende i morgen.

8 Responses to “Fra Fecamp til Boulogne-Sur-Mer”


 1. 1 astrid og willy

  jun 29th, 2008 at 13:25 Edit

  Hei på dåkke!
  Spenning i “hverdagen” innimellom skjønner jeg. Håper dåkke har en opplevelsesrik dag i dag da.Har en laber dag i dag.Greide å rote meg på puben i går kveld på karaoke av alle ting, og ej som ikkje greie å vere oppe til etter 12…Den som kjem surrende inn døra kl halv4 det va ej. Fysja! Folk å be for.. Skal sitte her med hodet mitt ej da så må dåkke ha fortsatt god tur. Veldig kjekt å gå inn på sida å lese. Har ringt nina og tore så de skal gå å bidra på Hannibal og monica også forresten. Det neste blir vel sms aksjon for å opprettholde driften til dere kommer hjem..Klem fra Skøye!

 2. 2 Else-Lill

  jun 29th, 2008 at 16:40 Edit

  Heisan
  Nå ble jeg rolig – ser at folk tar ansvar for Hannibals i ditt fravær. Stå på folkens.

  Det var kraftig kost for meg som er landkrabbe å lese om deres siste opplevelser. Må faktisk gå å legge meg på sofaen slik at jeg ikke blir sjøsyk.

  Helge sier at han så gjerne skulle ha vært med i det tøffe været (men da mente han at dere måtte ha sjoret meg fast i masten) HM……Men kanskje kunne jeg ha bidratt positivt til dialog med hotte franskmenn! Noen språk er jo internationale og kan bidra til løsninger så lett som bare det…. he he…

  Her har vi sol, skyer og vind. Tempraturen er det så som så med. Og nå skal Karine klatre over taket for å sjekke plantene på verandaen…..

  Ha en strålende dag til dere alle – som nok var mer fornuftig enn meg igår kveld……

 3. 3 astrid og willy

  jun 29th, 2008 at 21:27 Edit

  Hei Else-Lill!
  Vi er venna fra sunnmøre og blei veldig nysjerrig når du nevnte Skrova. E d slekt der oppe? Vi har begge røtter i Skrova. Forøvrig så er vi heldig som kjenner disse to litt galne…sjøfarerne.HeHe.

 4. 4 Else-Lill

  jun 30th, 2008 at 10:25 Edit

  Hei.
  Min datter har venninne derfra. Mener det er faren sin slekt. Eirik Olsen/Siw Brienes Olsen.De eier hus der oppe. Selv er opprinnelsen fra Laupstad (sildpolneset…)hvor min mor er født. Første gang vi skal opp til Lofoten. Gleder oss vilt.
  Disse galne sjøfarerne underholder iallefall oss med denne fine siden. Lo godt og så for oss dem i deres forsøk på å kommunisere med franskmenn…. (Forresten så er de naboene våres ikke aller verst nei – men ikke si det til dem – da blir de vanskelig å ha med å gjøre.)

 5. 5 astrid og willy

  jun 30th, 2008 at 13:59 Edit

  Hei igjen.
  Vår slekt der oppe heter karlsen og augustinussen ,lindkausen og egentlig så er vel alle i slekt på den lille lille plassen. Du kan med rette glede deg til lofoten. Nydelig natur og et jovialt folkeslag. Ditto når det gjalt å se for seg de i dialog med franskmenn! Men har man lært det en gang så er det utrolig hvor fort det kommer igjen. Jeg for min del hadde vært hjelpeløs. Forøvrig hørte vi om de kjekke naboene som klatra seg en tur over tak og veranda når vi var å basøkte de. E så heldig å ha kjent disse i 21 år, så der har du gode venner. Ha en supergod tur nordover og en kjempefin sommer.

 6. 6 Merete Stavn

  jun 30th, 2008 at 20:21 Edit

  Hei begge to! Jeg ble gjort oppmerksom på dere, båt og tur gjennom Bjørn Utgård, svogeren min. Veldig fin side dere har! Ble overrasket når jeg så det sto Nesodden bak på båten, jeg trodde dere fortsatt bodde i Sykkylven. Vi seiler også, og vanligvis i Oslofjorden. Håper vi kan treffes, det hadde vært hyggelig! Båten vår heter Talitha(Najad 361) Se etter oss!
  Ha en fortsatt fin tur hjemover! (Vi legger avgårde mot Lille Bælt til helgen)
  Skip O´hoi fra en tidligere klassevenninne Merete (dengang Borghild Merete Hole)

 7. 7 susan

  jul 2nd, 2008 at 18:46 Edit

  Hei på dere har sett på reisen deres heilt utrolig dere
  får litt av en opplevelse masse og bryne dere på
  Vi sitter bare heime og slapper av snart ferie no.
  så skal vi og på båttur .Men dere må ha en fin tur vidare .og håper alt går bra med dere

 8. 8 Ivar og Evy

  jul 2nd, 2008 at 21:03 Edit

  halloen…
  hyggelig å sjå at dåkke fungerer så godt sjølv på “opprørt hav”… fantastisk oppgradering og skrivekunst ….
  lykke til videre
  mvh
  Evy&Ivar