Fra Audierne til Camaret sûr Mére

På denne etappen ligger Pont de Raz. Dette er skillet mellom Biscayabukten og den engelske kanalen. Her møtes 3 store havstrømmer, og stedet bør unngås når strømmene er sterke, som for eksempel midt mellom flo og fjøre.
Vi ble rådet til å passere stedet en time før lavvann, MLWS som det heter (Den 20. juni var det spring etter den nautiske kalenderen).

Jeg la inn waypoints på plotteren kvelden før, slik at jeg fikk tid å dobbeltsjekke mot kartet før vi dro.

0830 dro vi ut elveløpet og ut i havet. På det grunneste hadde vi ca en halv meter vann under kjølen, så vi holdt pusten et lite stykke. Men som dere vet, lykken står den kjekke bi.

Au revoir Audierne

På vei ut fra Audierne

På vår vei møter vi enkelte rariteter. Dette er en fiskebåt med påbygd campingvogn. En fin måte å kombinere campinglivet med båtlivet for de som ikke kan bestemme seg.

Fiskebåt med påbygg

Campingfiskebåt

Vi skjønner etterhvert at dette blir rene lystseilasen. Farvannet rundt Raz, blant annet kjent for de 2 gigantiske fyrtårnene La Vieille og La Plate, var svært rolig, og kun enkelte steder kunne vi se vannet koke rundt oss. På det meste hadde vi 2.5 kts motstrøm.

Vieille og Plate
Opprørt hav

Opprørt hav ved Pont de Raz

Vi kom til Camaret i halv tretiden, mange ledige plasser, og en særdeles velvillig franskmann tok tampen. Det var sterk strøm og vind fra brygga, så vi kjørte båten inntil på baugspring.

Camaret er en slags fransk Geiranger, med stor båttrafikk og mange turistbusser. En gammel borg ligger ytterst mot marinaen.

Som alle andre steder er det også her stor forskjell på flo og fjøre, så det gjelder å ikke feilparkere.

Hvem dro ut proppen

Hvem dro ut proppen!!!!??

I morgen drar vi til Brest for å plukke opp Geir Ståle og Marianne.

Kartbilde

 Bretagne

  

  

  

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.