Fra Camaret sûr mer til Brest

21. juni 2oo8

Hentedag.

Vi la oss i Camaret for å ha kort vei inn til Brest for å hente to lettmatroser. Turen inn tok 3 timer og foregikk totalt uten dramatikk.

Tyske stillinger fra krigen

Tyske stillinger i fjorden inn til Brest

Brest i det fjerne

Brest i det fjerne

Dramatikk ble det derimot nok av idet vi ankom Moulin Blanc Marina i utkanten av Brest. Vi ropte ruttinemessig opp havnesjefen på VHF om han hadde en ledig plass til oss. I sprakende velvilje svarte han oss på det han nok trodde  var flytende engelsk, men for oss var det totalt uforståelig. Etter gjentatte forsøk med nye oppkall, ga vi opp og gikk inn i søndre del av den enorme marinaen.

Moulin Blanc Marina

Moulin Blanc Marina Bassin Nord

Der fant vi raskt en ledig bås, og etter å ha fortøyd etter alle forskriftens regler, ropte vi opp engelskfilologen på havnekontoret en gang til for å fortelle at han kunne slippe å bekymre seg for oss noe mer, siden vi hadde funnet plass 34 på pontoon D i Bassin Sud. Lynraskt var han på tråden for å fortelle oss at den plassen kunne vi IKKE få, siden den var opptatt, og eieren kunne komme tilbake når som helst. Derimot kunne vi legge oss på «the brakewater». Marinaen hadde ikke mindre enn 4 «brakewaters», vi la oss på den nærmeste. Etter noen minutter kommer en svenske stigende ut av en enorm Hallberg Rassey, og fortalte oss at her «kunde vi inte ligga, før her kommer et passasjerfartyg at ligga  så småningom forstås».  Fattas bara.

Vi fyrte opp motoren og listet oss inn i Basin Nord,og det første vi ser der er en ledig plass på utsiden av en nedlagt seilbåt. Nok en gang er vi på tråden til vår man i Capitaineriet, men også denne gang ble vår ydmyke forespørsel møtt med et bestemt nei. «But you see sir, not vacant because you know not free at all. Please go to breakwater».

PÅ dette tidspunktet begynte begeret å bli fullt, så jeg spaserte opp til kontoret for å få et møte med denne karen.

Fyren viste seg å være svært hyggelig, og i løpet av 5 minutter hadde han fikset en perfekt  plass til våre 11 meter.

Endelig på plass

Endelig på plass

I Frankrike var det La Fete de la Musique denne lørdagen, hvilket betyr at alle som kan krype og gå skal spille eller synge enten de vil eller ei. Og det gjorde de.

Sangkor i Brest

Brest blandakor

Matroser

Klokka halv tolv kom det nye mannskapet ombord, og alle hjerter gledet seg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.