Fra Thyborön til Jegindö

Onsdag 15. juni

I brosjyren for Thyborön Havn står det utførlig forklart at diesel kan kjøpes i havnens verftsområde, helt syd i havnen.  For noe sludder.  Det var ikke en dråpe å oppdrive der. Et par telefoner senere viser det seg at det er havnekontoret som organiserer denslags.  Ikke at de har diesel for salg, lang der i fra. Nei da, de har trillevogner med tomme 10-literskanner på, slik at den lykkelige båtturist som er i markedet for drivstoff, helt på egen hånd kan låne nevnte trillevogn og bevege seg  den lille kilometeren det er fra havnen og til Uno-X stasjonen ute ved europaveien.

55 liter fikk jeg truet ned på kannene, og etter nok en kilometer, ble litrene overført til båtens dieseltank.  Vi kunne dra.

Sent i går kveld ble vi enige om å dra til Jegindö i dag.  Jegindö er som det femgår av navnet en øy.  Den ligger midt ute i det som danskene kaller Käs Bredning, et lite innlandshav mellom Mors og Thyholm.

DSC00696

Utseilingen  fra Thyborön

Ut fra Thyborön må vi følge en smal kanal som er utgravd i sandbunnen, før vi kommer ut i “åpent” farvann, med hele 4-6 meters dypde.  Vi hadde vinden rett i mot i dag også, så det ble for motor hele turen over til Oddesund løftebro.

IMG_2725

Til ære for oss

Etter at brovakten hadde løftet broen for oss, kom vi ut i Käs Bredning, og videre til Jegindö.  Her var det nok en utgravd kanal, og med dybde på 3.5 meter er det spennende og være kaptein.  Vi skal helst ikke gå på grunn.

Inne i havnen var det fullt, så vi listet oss inn i fiskehavnen, og der fant vi plass utenpå en danske med en spitter ny Maxi 1030.  Jaja, vi liker oss i godt selskap.

Jegindö har ikke så mye spennende å by på, men en ting har de, og det er en vaskeekte dansk kro.  Det gikk neppe mer enn 3 minutter fra vi oppdaget den, og til vi satt med en Tuborg foran oss.  De øvrige 7 gjestene var lokale fiskere, blide høyrøstede menn,  som det seg hør og bør på disse kanter, skålte for dagens fangst.

Etter å ha blitt påspandert en runde øl, kvitterte vi med en runde til hele festlyden  før vi gikk i båten.  God natt.

2 tanker om “Fra Thyborön til Jegindö

  1. Hallo i luken. Så er dere der ute å nyter livet mens jeg må sitte på jobb å være misunnelig. Men ikke lenge – vi reiser til Spania mandag morgen. Først og fremst gratulerer med dagen som var Oddgeir. Så ut som en hyggelig dag….. Så – min dypeste medfølelse til Sigrun og hennes ribben… Men da regner jeg med at Oddgeir viser omsorg og tar godt vare på deg. Huset står og Geir Ståle er observert tidlig på vei til jobb idag – tidlig – veldig tidlig…. Karine har vært inne å sjekke at han har det bra. Hørte om Kakao og boller…. så det er best at dere kommer hjem om en stund – ellers blir dne kroppen helt ødelagt – uten mors matlaging. Ser som vanlig nydelig ut å være der ute – men dere kjenner meg og vet hvor glad jeg er for å befinne meg i indre oslofjord…. tåler jo knapt nok bølgene som rammer Lektern mens jeg spiser min stakkarslige lunsj…. he he
    Men dere skal få moralen i hele denne avhandligen: KOS DERE EVNETYRENE. Masse klemmer fra Naboen NB: Helge er snart ferdig med sitt støpe bråk slik at dere trygt kan sitte ute igjen….

  2. Hei på dåkke!
    For en tur dåkke he hatt over da. Stakkars Sigrun!!!!
    Følger med stort sett hver dag,men i gå drista vi oss på Moldejazz.God mat på kina og ellers bare tusse gater og selvfølgelig en oase her og der før vi avslutta i Alexparken med new upcomming ungdommer. Med skam å melde greide vi bare å få i oss 3 øl…
    Og da reiste vi 12 og hjemme 7..Kjenne det i dag at ej gapte litt for høgt med tanke på psyka,men ej greide det så får ej heller ta den. Fine bilder av feiring da. Såg ut som det gikk fint for seg og at du feiret deg som seg hør og bør.Må legge inn et bilde av Sigrun også. Kose dåkke videre på turen,vi snakkes!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.