Fra Jegindö til Løgstør

Torsdag 16. juli

Denne etappen foregikk uten dramatikk av noe slag.  Vi forlot havnen rundt 9, etter avtale med de blide danskerne innenfor oss, heiste forseilet og la trøstig avgårde.  Etter at vi passerte Glyngøre bro, ble det ekte gennakerføre, og plutselig hadde vi 9 knop, og stormet forbi alle andre på vår vei.

IMG_2741

Gennakerføre.

Gennakerseiling er moro når vinden er så stabil som den var denne dagen, 10-12  m/s,  og en sjø nesten uten bølger, så ble det rene luksuscruiset.

Havna i Løgstør var veldig trang, og veldig full. I tillegg blåste det sterk vind fra vest, så her gjaldt det å holde tunga beint i munnen, så ikke vinden reiste med oss.  Etter å ha inspisert havna, og funnet et passen offer og legge oss utenpå, gikk vi ut av havna for å ordne med fendere og tau, slik at alt skulle være klart på den korte tiden vi hadde til rådighet når vi skulle legge oss til.

Alt gikk som smurt, og da den tyske fruen i nabobåten spurte om hun kunne hjelpe til svarte jeg bare: “Alles gut.”

DSC00727

Løgstør Havn

Etter en times tid kom det en Bav 42 sigende inn, og de fikk plass utenpå oss.  Det viste seg at de var fra Nesodden, og hadde stort sett samme reiserute som oss.  Verden er ikke stor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.