Aalborg

Lørdag 18. juli

Himmelens sluser har åpnet seg.  Det regner kontinuerlig. Det skulle egentlig ha kommet i natt, og være over i dag formiddag.  Men så var dette med meteorologer da.  I følge båtnaboen, som tar inn dansk TV, beklaget de danske meteorologene at det hadde skjedd en datafeil i regnemodellen deres.  Jada, greit å ha dataen å skylde på, da er det liksom greit.  Om hele Aalborg hadde brent ned, og brannvesenet ikke rykket ut grunnet en datafeil, ja da hadde det sikkert vært helt i orden.

Monotonien av trommingen mot kalesjen avbrytes bare av et eller annet togsett som skramler forbi havna, på vei inn mot sentrum av byen.  De har et jernbanevesen som fungerer danskene, praktiske og pragmatiske som de er.  Det skal de ha.   Men så har de heller ikke våre oljemilliarder å slite med.  Det er lett å forstå at med slike pengemengder å passe på, må jernbane, skoler og helsestell bli nedprioritert.

Jeg er blitt litt forkjølet de siste dagene. Sår hals fra tidligere i uken er i dag avløst av kraftig hoste og snørr.  Jeg antar at det er svineinfluensan som omsider har innhentet meg.  Det er nok ondsinnede bakterier som vil opprette likevekten i båten,  Sigrun har smerter i brystet, jeg i halsen.  Skulle det spre seg videre oppover tør jeg ikke tenke på hva som kan skje. Forkjølelse på hjernen kanskje.  Den kunne nok trenge litt pleie og omsorg den også nå, slik som den har jobbet siste dagene med å tyde den vanskelig tilgjengelige dialekten de har på Vest-Jylland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.