Fra Aalborg til Sæby

Søndag 19. juli

For de som ikke uten videre vet hvor Sæby er.  Tenk danskebåten til Fredrikshavn, så 10 minutter med bil fra Fredrikshavn.  Da er du i Sæby.  Jeg har stoppet der flere ganger for å kjøpe sjoklolademelk.  Verdens beste sjokolademelk kan kjøpes på tankstasjonen i Sæby.  Slik er det bare.  Sånn, da er dere oppdatert.

I dag stod vi opp tidlig.  Allerede  åtte var vi på beina, og klokka ni var vanntankene fyllt opp, søppelet bært på land, landstrømskabelen var pent pakket ned i rommet sitt, og for- og akterspringet var kveilet sammen og stuet vekk.  I det vi avslutter frokosten treffer naboen vannflaten med et smell.   Da var han også våken tydeligvis.

Forsøket på å få kjøpt noen skarve liter med diesel feilet.  Det selges ikke diesel her på søndager sier en pinlig berørt  danske med seilerjakke.

IMG_2766

Innseilingen til havna i Aalborg

I det vi svinger ut i kanalen som går gjennom Aalborg, ser vi jernbanebroen heve seg.  Den gammeldagse stålkonstruksjonen minner på en merkelig måte om en løftet øks klar for hugg.   Den ventet bare på neste bytte.   Til tross for dette kom vi oss helskinnet igjennom,  og endte opp i venteområdet for motorveibroen, som kun åpner hver hele time.  For vårt vedkommende ville det si klokka 10.  Som reinsdyr i en innhegning sirklet 20 båter rundt og rundt mens de ventet på klokkeslaget.  Strømmen var så sterk at det ikke var mulig å ligge i ro.

IMG_2779

Jernbanebroen

Klokka 10 presis åpnet broen, og det var samtidig startskuddet til en regatta båtene i mellom på vei ut i Kattegat.  Genuaen kom opp, og vi lå rundt 6-7 knop.  Da kommer båtnaboen fra dagen før med sine 43 fot og glir sakte forbi.

Du skal søren ikke dø i synden tenkte jeg.  Vel har du større båt og større genua enn meg, men genakker har du søren ikke.  Som tenkt så gjort.  Genakkeren kom opp, og plutselig lå farten mellom 8 og 10 knop.  Det gikk ikke så lenge før vi nådde igjen vår venn i 43’eren, men i det vi skulle passere med en vennlig finger til luen, tror dere ikke han fant det for godt å stikke inn i en liten marina som lå beleilig til ved bredden av kanalen.  Den var ikke avmerket på kartet engang.  Så den fornedrelsen å bli fraseilt av en 36-foter ville han ikke ha noe av.

IMG_2792

Styrbordmerket som markerer slutten på kanalen ut fra Limfjorden

Vi kom oss ut i havet, og la oss på en nordlig kurs innenfor Læsø Rende, med en behagelig 8 m/s fra vest.  Med full seilføring og hyggelig temperatur i luften, ble turen opp til Sæby en behagelig opplevelse.  Nærmere fem gled vi inn i den overfylte marinaen i Sæby, og vi ante at det kunne bli problematisk å finne et sted å feste tampene.  Men lykken står den kjekke bi som dere vet, og etter litt frem og tilbake, gled vi inntil en annen norsk seilbåt innerst i marinaen, like ved hovedgata.  Alt er perfekt.

IMG_2800

Hovedgaten passerer like ved båten

1 tanke om “Fra Aalborg til Sæby

  1. Hei og takk for sist.Jeg og Ingelin har fulgt med på ferden med lengsel i blikket,(i hvert fall hos en av oss).Det er lite fristende å legge ut fra land på disse kanter.Steven har overnattet i Megardsdalen i helga i hytta til Margot,etter en tur på Skopphornet i «MØRKESKODDA» var det best å finne vegen heim.Han er no på fiskekurs etter laks i Barstadvika.Jeg har brukt tida på mekking på maxien,først var det varmgang i motoren (har rensa heile kjølesystemet systemrens i 2 dager etter klystermetoden so no går det sikkert bra).Deretter skiftet jeg ut dynamoen som ikke laddet og bestilte ny hos T. Blakstad. Mens jeg ventet,skrudde eg på en dynamo som ikke virket i fjor for å rense kjølesystemet. NÅ VIRKER DEN!!,jeg pirket på den i vinter med loddebolten ,men vet ikke hva sum var galt.For å sitere en bekjent»lykken står den kjekke bi».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.