Stavanger – Egersund

Søndag 18. juli

Kl 1030 gled vi ut fra Vågen i Stavanger.  Enkelte solgløtt utviklet seg til solskinn i det vi rundet Tungenes, og satte kurs forbi Tanager og videre sydover.  Som vanlig var vinden rett i mot, og en vindstyrke på 7 m/s og en del rotete sjø gjorde turen humpete. Det er ikke så mye om skrive om turen, det går mest på det vanlige.  Drikke kaffe, klage på vinden, en og annen Prince Mild. Noen brødskiver ble det selvsagt også tid til.

Ut  på kveldingen gled vi inn bak øya som dekker Egersund, og kom etterhvert inn kanalen som fører inn til byen. Ved marinaen ligger utløpet til byelven, (jeg vet ikke hva den heter, men den har sikkert et navn), og den gjør sitt til at det er et ganske kraftig strømdrag på tvers av båsene.  For vår del førte dette til at båten ble dratt på skrå før vi kom skikkelig inn i båsen, og hektet oss fast i ankeret til nabobåten.  Ankeret var av den hjemmesnekrede typen, laget av kamstål og restene etter ei skålharv eieren i sin tid arvet etter sin bestefar på morssiden.  Den stakk krigersk ut fra skutesiden, og hektet fast i den ene rekkestøtta vår.  Som troll av eske dukket to Egersundinger opp, og ved felles innsats fikk vi dratt båten på plass, uten annen skade enn litt såret stolthet hos båtføreren.

Et par glass vin senere var det tid for køya.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.