Endelig!

Det er 27 grader i skyggen, og seilsesongen er definitivt i gang. Jada jeg er en skikkelig godværsseiler. Mens mange har travet rundt i marinaen og ventet på at temperaturen skulle stige over null, er vi av det mer sedate slaget. Ikke no’ stress, om godværet uteblir reiser vi bare til Hellas.

For en uke siden kom båten endelig på vannet, og seil og annet utstyr er montert og i orden. I år forsøkte jeg en polish basert på såkalt nanoteknologi, og det ga et flott resultat. Båten har ikke vært så blank siden den var ny.

Det neste som skal gjøres før vi drar på tur er å installere en klasse B AIS transponder.

Denne sender ut et signal med posisjon, hastighet, kurs, og vårt kallesignal som de andre båtene i området får opp på kartplotteren sin. Dermed reduserer vi faren for kollisjon med andre fartøy, og det vil vi jo ikke.

Vi planlegger i seile i vesterled i år. Vi har meldt oss på en regatta (riktig nok i turklassen) som går fra Kopervik ved Haugesund til Orknøyene, 250 nautiske mil ute i havet.  Orknøyene ligge rett nord for Skottland, og består av 70 øyer hvorav 20 er bebodde. Hovedstaden heter Kirkwall, og er mest kjent for å være hjemstedet til det berømte whiskydestilleriet Highland Park.

Det ser vel ikke så ille ut?

Orknøyene ble okkupert av Norge i 875, og var under norsk herredømme fram til 1472. Vi skal vel være takknemlige for at nordmenne ble kastet ut, ellers hadde det blitt dårlig med whiskyproduksjon på øya.

I motsetning til norske politikere har folket på Orknøyene forstått viktigheten av å holde seg med god whisky til bruk for det alminnelige helbred. Dette vet også kapteinen å sette pris på, så arbeidet med å akklimatisere seg til den lokale medisinen er allerede i gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.